НАБУ затримало на хабарі директора Інституту агроекології НААН

03 січня 2018, 14:05 3509

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили та затримали 30 грудня 2017 р. після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі $300 тис. директора однієї з науково-дослідних установ та його спільника.

Як говориться у повідомленні НАБУ, за даними слідства, директор установи у змові з іншою особою вимагали неправомірну вигоду у розмірі $500 тис. для нібито передачі керівництву Національної академії аграрних наук України.

«Сума передбачалася за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб'єктом господарювання», — говориться у повідомленні НАБУ.

За даними джерел у правоохоронних органах видання ZAXID.NET, на хабарі було затримано директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України Ореста Фурдичка.  Правоохоронці провели обшуки у його робочому кабінеті та вдома.

За інформацією блогера і ветерана батальйону «Донбас» Євгена Шевченка, Фурдичка затримали під час отримання $300 тис. від приватного підтриємця. Загалом Орест Фурдичко нібито вимагав у нього $500 тис. «за обіцянку не перешкоджати законній діяльності приватного підприємця, пов'язаної із використанням земель фонду Національної академії аграрних наук України».

У НАБУ також уточнили, що 31 грудня 2017 року затриманим повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України. 1 січня 2018 року слідчим суддею підозрюваному директору науково-дослідної установи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із альтернативою застави у 3 млн грн, а його співучаснику — тримання під вартою з альтернативою застави у 1 млн грн.