Нідерландці інвестують у виробництво веганського м’яса на Житомирщині

17 січня 2021, 10:45 5840

З-поміж інвестиційних проєктів, які заплановано реалізувати на Житомирщині в 2021 році, — запуск виробництва веганського м’яса у Баранівському районі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

«Незважаючи на карантин, в області започатковано впровадження нових інвестиційних та інноваційних проєктів. Нідерландський інвестор має намір збудувати потужності з виробництва веганського м’яса. Також досягнуто домовленостей щодо залучення німецьких інвестицій у створення зерно-насіннєвої фабрики та лінії із сушіння та заморожування ягід у Брусилівському районі. Навесні цього року розпочнеться реєстрація відповідного товариства. Крім того, ведуться перемовини з нідерландським інвестором щодо будівництва біоетанолового заводу в Попільнянському районі», — йдеться в повідомленні.

Відмічається, що в 2020 році обсяг капітальних інвестицій, які отримала Житомирщина, сягнув 6 млрд грн, і завдяки бізнесу в області було створено понад 10 тис. робочих місць.

«Це свідчить про те, що інвестори зацікавлені у розміщенні своїх підприємств, представництв великих концернів на території Житомирщини», — вважає Віталій Бунечко.