На Закарпатті за підтримки голландського посольства висадили клумбу з тюльпанів

24 жовтня 2018, 16:26 3247

Висадка клумби з голландських тюльпанів відбулась 22 жовтня в селі Невицьке Закарпатської області.

Реалізувати такий проект вдалося в рамках конкурсу «Неймовірні села України 2018», в якому Невицьке отримало в подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні клумбу з тюльпанів, яка дозволить селу стати ще привабливішим.

До висадки тюльпанів приєдналися представники Посольства Королівства Нідерланди в Україні та журналісти AgroPortal.ua.

Перед початком посадки цибулин радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні Каролін Спаанс підкреслила, що у Невицького дійсно багато неймовірних якостей і великий потенціал для розвитку.

«N.B!» Неймовірні села України 2018: підсумки конкурсу!

«Рада вже вдруге бути в Невицькому, адже це село — дійсно неймовірне. Сподіваємося, що завдяки цій клумбі ми допоможемо селу стати ще одним туристичним центром Закарпаття», — повідомила Каролін Спаанс.

Майбутня клумба у Невицькому буде являти собою копію флористичного парку Кекенхоф у Нідерландах. Голландська компанія-постачальник посівного матеріалу квітів Stokolex надала 10 тис. цибулин тюльпанів для реалізації проекту.

Інсталяція спроектована українським ландшафтним дизайнером Sad.ua Альоною Доміловською.

«Це буде прогулянковий парк, в якому можна буде побачити понад 20 сортів голландських тюльпанів. Це багаторічні сорти, які не один рік радуватимуть туристів і місцевих жителів Закарпаття», — розповіла дизайнер.

Перші сходи тюльпанів можна буде побачити вже в другій половині квітня наступного року.


Наталія Ключнікова, AgroPortal.ua