Думка: Україна може стати майданчиком для тестування інновацій

11 грудня 2019, 15:24 2064

Зважаючи, що в Україні менш зарегульоване впровадження інновацій, ніж у США та країнах ЄС, можемо потенційно залучати іноземні компанії до співпраці, тестуючи інновації на великих площах, і надавати фідбек іноземним компаніям.

Про це сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України у 2015-2018 рр. Наталія Микольська в рамках ХІ Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні».

«В останньому дослідженні Стенфордського університету аграрне виробництво поділене на певні етапи з визначенням проблем у кожному з них, а також запропоновано 5-7 технологій, які потенційно можуть вирішити ці проблеми. Але ніхто не дає гарантії, що якась одна технологія зможе повністю вирішити одну чи низку проблем», — зазначає Наталія Микольська.

За її словами, основна річ, яку зараз сповідує Кремнієва долина — поставте запитання, яку проблему потрібно вирішити.

«Тому насамперед потрібно визначитись, яку проблему потрібно вирішити, і від цього вже відштовхуватися — застосовувати такий інструмент як блокчейн чи, можливо, краще застосувати штучний інтелект або машинне навчання. І другий важливий момент — все, що ми бачимо зараз, через 5 років буде відкладене в довгий ящик, і використовуватиметься якась невеличка частина від того, що існує сьогодні», — відзначила Наталія Микольська.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua