Міністерство інфраструктури готує велику модернізацію морпортів

01 липня 2019, 13:28 1922

Міністерство інфраструктури готує два великих проекти модернізації морських портів і зернових терміналів.

Про це в рамках робочої зустрічі в США з керівниками Bunge, Cargill і General Electric заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає прес-служба АМПУ.

Володимир Омелян повідомив, що зараз Міністерство інфраструктури України готується до проведення концесійного конкурсу для двох великих інфраструктурних проектів:

- концесійний проект державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія», в рамках якого передбачається будівництво зернового терміналу потужністю 2 млн тонн. Загальний обсяг інвестицій складе не менше $9 млн;

- концесійний проект державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт», в рамках якого планується інвестувати в існуючу інфраструктуру порту і модернізацію перевалочних потужностей. Загальний обсяг інвестицій складе не менше $8 млн.

«Зазначу, що проекти в портах «Ольвія» і «Херсон» реалізуються за допомогою і за підтримки Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми раді запросити Cargill і Bunge взяти участь в концесійних тендерах, які будуть оголошені в наступному місяці», — заявив Володимир Омелян.