Мінагрополітики опитує аграріїв про взаємодію з держорганами

17 серпня 2021, 19:00 2780

Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило широкомасштабне опитування аграріїв.

Мета опитування — оцінити, наскільки простою є їхня взаємодія з державними органами, йдеться у повідомленні міністерства.

Крім того, аграріям пропонується вказати, які довідки, заявки чи виписки, інші форми взаємодії з державою в земельній сфері, податковій, банківській тощо є застарілими або неактуальними.

«Чим більше товаровиробників долучаться до нашого опитування, тим якіснішим буде зріз і предметнішим наше розуміння, як саме рухатися в напрямі цифрової трансформації в сфері аграрної політики.

Важливо, де це можливо й гостро необхідно, перевести різноманітні види довідок в електронний формат, а ще низку — взагалі ліквідувати як застарілі та рудимент. Тому ми хочемо це робити спільно з людьми, які ці довідки регулярно оформлюють, рухатись від потреб ринку, використовуючи так звану agile методологію, яка дозволяє розробляти найкращі рішення в сфері програмного забезпечення і спрощувати механізми взаємодії», — розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

Форма опитування за посиланням.