В Харкові з'явиться інноваційний індустріальний парк

11 жовтня 2019, 11:48 2545

В рамках агропромислового форуму Agroport анонсовано створення у Харкові унікального технопарку, який працюватиме заради втілення інновацій в сільському господарстві.

Про це передає кореспондент AgroPortal.ua.

«Маємо певну стратегію, яку задають нам наші стратегічні партнер. І плануємо спільний розвиток мережі агротехнопарків по всій території України. Нам потрібні майданчики, які будуть працювати протягом року, допомагатимуть розвивавати аграрні стартапи.  А базовим об'єктом стане агротехнопарк в Харківському регіоні», — заявив генеральний менеджер «Агропорт Україна»
Дмитро Титаренко.

За його словами, такий підхід сприятиме залученню нових операторів ринку агровиробників, забезпечить самозайнятість сільського населення — надасть понад 5000 нових робочих місць з високою доданою вартістю. 

Екс-в.о, міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева зазначила, що транформація «Агропорту» в мережу інноваційних парків — це новий щабель, для розвитку територій, технологій, логістики, інфраструктури, банківської сфери в АПК.


Для довідки: презентація проекту відбудеться 29 жовтня в рамках Національного інвестиційного форуму, який проходитиме у Маріуполі. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua