Фермери Львівщини оновлюють техніку за рахунок обласної програми підтримки

04 січня 2021, 10:33 1662

У Львівській області реалізовано ряд проєктів, спрямованих на підтримку малих виробників та виробництво локального продукту.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

За словами т.в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмили Гончаренко, з метою сприяння розвитку фермерства, легалізації виробництва продукції селянськими господарствами Комплексною програмою підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки передбачено надання фінансової підтримки на реалізацію інвестиційних проєктів шляхом співфінансування закупівлі основних засобів для сімейних фермерських господарств.

«У 2020 році в рамках програми проєкти, що дали поштовх для оновлення техніки та обладнання, реалізовано у 10-ти СФГ області. Учасники програми — в основному фермерські господарства, що утримують 10-12 корів та здійснюють виробництво і реалізацію молока. Так, СФГ Світлани Онишкевич (Жовківський район) планує закупити тракторний напівпричіп українського виробництва, а СФГ Наталії Яцинка (Бродівський район) — косарку та дискову борону», — розповідає Людмила Гончаренко.

N.B. #Індекс АПК. Львівська область

В департаменті переконані, що закупівля обладнання для таких ферм дозволить скоротити затрати праці та покращить результативність супроводжуючих процесів.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua