ФАО допоможе боротися з деградацією ґрунтів на Луганщині

09 вересня 2021, 13:56 2349

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) ініціює в Луганській області проєкт «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зони України».

Про це йдеться у повідомленні Луганської облдержадміністрації.

Як зазначається, метою проєкту є допомога провідним державним органам у розвитку моніторингу довкілля та досягнення нейтрального рівня деградації ґрунтів у степовій та лісостепових зонах. 

«Останнім часом Луганщина активно співпрацює з поважними міжнародними організаціями та країнами-партнерами, зокрема, у питаннях розвитку сільського господарства, створення нормативів якості та безпеки продовольчої продукції. Для нас є дуже важливим поглиблювати цей позитивний досвід», — наголосила під час зустрічі з координаторами ФАО заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

Під час зустрічі обговорено складові проєкту щодо створення сприятливого середовища для інтегрованого управління природними ресурсами, відновлення продуктивності та стійкості виробничих ландшафтів, а також моніторинг та адаптивне управління.