Експерт: Українські аграрії повинні навчитися клієнтоорієнтованості

13 липня 2020, 14:05 2324

Тема захисту національних інтересів як регуляції стає частиною політики протекціонізму. COVID-19 став тригером, який запустив нові процеси щодо національного протекціонізму.

Таку думку висловили спікери Торгової панелі на Grain Ukraine 2020. Limited Edition.

«За рахунок зростання продуктивності Чорноморський регіон набуватиме все більшої ваги. Це відбувається насамперед завдяки успіхам України. Ми не розуміємо масштабу змін, що відбуваються зараз: Чорноморський регіон набиратиме все більшої ваги, і приводів поштовхатися плечима українським виробникам стає все більше», — зазначив радник президента УКАБ Володимир Лапа.

За його словами, українські виробники зерна, на жаль, все ще працюють у режимі мас-маркету, а він ніколи не буває дорогим.

«Ми навчилися задовольняти вимоги тих країн через адміністративний вплив. Але було б добре, якби через 5 років ми говорили, як така клієнтоорієнтованість на світовий ринок зерна працює на бізнес-логіку. По мірі того, як Україна нарощує свою частку на світовому ринку зерна, ми повинні вчитися задовольняти потреби наших клієнтів», — підсумував Володимир Лапа.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua