Експерт: Більшість політичних партій не мають плану розвитку агросектору

18 липня 2019, 15:29 1538

Переважна більшість політичних партій не сформували чіткого бачення розвитку аграрної галузі.

Таку думку висловила керівник аналітичного центру ГС «Аграрний союз України» Лариса Старикова, йдеться у повідомленні АСУ.

«На жаль, у поданих до Центральної відомчої комісії програмах політичні партії не висловили чіткого бачення того, яким чином має розвиватися аграрний сектор економіки і якою є їхня позиція щодо такого надзвичайно важливого питання як мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення», — наголосила головний аналітик Аграрного союзу України.

За її словами, нині зберігається повна невизначеність, а представники бізнесу, як і раніше, не мають ніяких реальних орієнтирів стосовно того, чого очікувати від діяльності парламентських політичних сил у майбутньому.

«У країнах з розвиненою демократією під час виборчого процесу громадські організації дуже пильно слідкують за програмами політичних партій, за тим, що політики пропонують у тій чи іншій галузі, і яким чим чином реалізація цих пропозицій може відобразитися на бізнесі. У нас, на жаль, до програм партій здебільшого ставляться як до формальностей, виконання яких вимагає Центральна виборча комісія», — підкреслила керівник аналітичного центру ГС «АСУ».

Вона зауважила, що саме через невизначеність з боку політиків бізнес виступив з ініціативою самостійно створити чіткі та зрозумілі рамки роботи для сільгоспвиробників.

«Стратегії дають розуміння, яким чином розвиватиметься відповідний сектор економіки. А найголовніше — які ми маємо інструменти для досягнення поставленої в стратегії мети», — зазначила Лариса Старикова.