DoAgro19: Бізнес і влада обговорять зміни в агросекторі України

22 жовтня 2019, 16:25 2381

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» cпільно з агенцією UCABevent проведуть ХI Міжнародну конференцію «Ведення агробізнесу в Україні», в рамках якої разом зберуться представники влади та бізнесу.

Як говориться у повідомленні організаторів, учасники підведуть підсумки та обговорять зміни, які відбулися в аграрному секторі у 2019 році.

«Наразі агробізнес в Україні знаходиться на стадії перетрубацій та протирічь, які впливають як на малі господаства, так і на великі агрохолдинги. Саме тому відкритий діалог уряду з бізнесом є актуальним як ніколи. Учасники конференції зможуть отримати відповіді на найболючіші питання та зрозуміти для себе, який вектор розвитку обрати у 2020 році», — йдеться у повідомленні. 

Конференція «Ведення агробізнесу в Україні» (#DoAgro19) — це відкритий діалог з представниками влади, підведення підсумків року і визначення перспективних напрямків 2020, 300+ спеціалістів агросфери і представників влади, 15+ спікерів-практиків, 8+ годин спілкування в колі професіоналів.

#DoAgro19 відбудеться 5 грудня 2019 року  м. Київ (точне місце проведення буде повідомлено згодом).

Ключові теми до обговорення:

Аграрні підсумки поточного року

У 2019 р. 41,3% експорту до країн ЄС склала продукція АПК та харчової промисловості. Агросектор відкриває перспективи лідерства для України на світовому ринку. Який вектор розвитку варто обрати у 2020 році, аби нарощувати експорт? У рамках даної тематики говоритимемо про:

- Роль АПК в економіці України та світу

- Перемоги та поразки агробізнесу. Огляд основних показників

- Тренди сектору. Обираємо перспективні напрямки

Вплив геополітичних факторів на макроекономіку України

Оновлення управлінського апарату держави відчутно похитнуло впевненість агровиробників у завтрашньому дні. Будь-які зміни геополітичної кон'юнктури створюють ризики і для економіки країни, і для її економічної безпеки. Зрозуміємо, варто протидіяти чи адаптуватися до геополітичних загроз, обговоривши наступне:

- Геополітичний вплив на країну: як і чому?

- Стратегічний трикутник

- Наслідки для глобальної макроекономічної ситуації

Управління фінансовими інструментами

У 2019 р. аграрний сектор став лідером по укладанню найдорожчих договорів. Банки охоче йдуть на співпрацю з малим та середнім агробізнесом в силу позитивної репутації таких позичальників, у порівнянні з іншими сферами. З іншого боку, складність процедури агрокредитування пов«язана з неоформленням землі, продажем врожаю за готівку, а також формальною звітністю, неможливістю внесення майнової застави. Можливо, доцільно розглядати альтернативні методи кредитування аграрного бізнесу? Під час панельної дискусії експерти галузі говоритимуть про:

- Залучення фінансування на вигідних умовах

- Лізинг для аграріїв: світову практику та українські реалії

- Альтернативні моделі кредитування

Скасування мораторію на продаж земель с/г призначення

Україна — єдина країна Європи без ринку землі. Зняття мораторію на продаж землі с/г призначення — здавалося б, логічний крок розвитку українського АПК. Та що ж чекає на учасників ринку? Яка «ціна питання», і хто зрештою зможе купувати українську землю, а хто — ні? Під час конференції будемо дискутувати щодо:

- Скасування мораторію та сценаріїв розвитку подій

- Ризики та можливості для агровиробників. Як вижити в нових обставинах?

- Шляхи убезпечення бізнесу в турбулентних умовах?

Для агровиробників, учасників попередніх заходів агенції UCABevent та членів асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» діють спеціальні знижки протягом усього реєстраційного періоду!

Реєстрація за посиланням.

Детальніша інформація про захід за посиланням.

З питань участі у заході слід звертатися до Олени Гуцул: (066) 138 60 75 / (044) 298 00 91 або [email protected].

З питань партнерства до Людмили Дердійчук: (063) 867 25 59, (044) 298 00 91 або  [email protected].