Публічну кадастрову карту доповнять показниками стану грунтів

11 грудня 2020, 13:55 3026

До кінця 2020 року ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» випише основні показники для формування системи моніторингу стану ґрунтових ресурсів, де міститиметься оцифрована інформація про ґрунти.

Про це повідомив голова ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» Ігор Яцук під час прес-конференції, приуроченої до Всесвітнього дня ґрунтів «Формування ґрунтово-інформаційних систем для дотримання критеріїв сталості у виробництві».

«Прийняття правильних рішень у питанні збереження ґрунтів та отримання максимального економічного ефекту можливе за умов проведення регулярного моніторингу», — розповідає Ігор Яцук.

N.B. Деградація ґрунтів. Україна визначила кроки для досягнення нульового рівня

За його словами, вперше ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» проводить моніторинг в оцифрованому форматі, що дозволить спільно з Держгеокадастром наповнювати публічну кадастрову карту показниками ґрунтів.

«У результаті кожен сільгоспвиробник зможе ознайомитися зі станом ґрунтів на його земельній ділянці та приймати виважені рішення для сільгоспвиробництва, розуміти, що потрібно для збереження якісних показників і як отримати більший врожай, не порушуючи структуру ґрунтів і не виснажуючи їх», — розповідає Ігор Яцук.

Також паралельно ведеться робота з об’єднання показників системи моніторингу ґрунтів України з нормами ЄС та розробляється національна стратегія щодо нульового рівня деградації ґрунтів.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua