Депутати пропонують звільнити від оподаткування дрова для населення

28 лютого 2018, 14:27 3390

Групою народних депутатів у Верховній Раді України зареєстровано законопроект №2406а, яким передбачено внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування дров, що відпускаються населенню для побутових потреб.

Законопроект повинен був розглядатися на засіданні комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 27 лютого, однак, засідання комітету не відбулося через відсутність кворуму, повідомили у прес-службі одного з співавторів законопроекту народного депутат Миколи Кучера.

Микола Кучер зазначив, що Україна давно стала на шлях енергетичної незалежності, багато заходів здійснюється в цьому напрямку, однак ще дуже багато роботи потрібно зробити для того, щоб нарешті відмовитися від споживання імпортного природного газу.

«Треба створювати усі можливі умови, щоб люди переходили на альтернативні види палива. За підрахунками експертів, це (звільнення від оподаткування — ред.) має сприяти зменшенню споживання населенням природного газу щонайменше на 0,5 млрд м3», — наголосив Микола Кучер.

Крім того, законопроект може вирішити ще одне питання та надасть можливість  ефективніше використовувати залишки лісозаготівлі, яких щороку утворюється близько 2 млн м3,  зазначив депутат.