Число приватних вагонів-зерновозів перевищило парк Укрзалізниці

15 липня 2019, 09:57 4014

«Укрзалізниця» за першу декаду липня навантажила майже 613 тис. т зернових, що на 56% більше показника відповідного періоду 2018 року.

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, йдеться у повідомленні підприємства.

За його словами, «Укрзалізниця» повністю готова до перевезення нового врожаю зернових, для цього в компанії є достатня кількість спеціалізованих вагонів та тягового рухомого складу.

«Наразі робочий парк зерновозів власності Укрзалізниці складає близько 10 тис. вагонів. Це майже на рівні минулого року, коли ми успішно впоралися з перевезенням зернових. Крім того, цьогоріч на 55% збільшено парк приватних вагонів, і наразі він становить понад 11,9 тис. одиниць. Ці фактори надають впевненості, що ми зможемо вчасно перевезти врожай. Тепер головне, щоб вантажовідправники забезпечували ритмічну та злагоджену роботу», — розповів Євген Кравцов.

Середньодобове навантаження на мережі залізниць на початку липня складає 943 вагони, а загалом у липні «Укрзалізниця» планує перевезти 1,654 млн т зернових вантажів.

«Ми збільшуємо маршрутизацію зернових вантажів, що дає змогу ефективно використовувати рухомий склад та перевозити більшу кількість вантажів. З початку 2019 року було відправлено 1744 маршрути зернових, тоді як за аналогічний період минулого року — 1143 маршрути. Крім того, ми продовжуємо реалізовувати послуги з перевезень у вагонах-зерновозах через систему Prozorro. Так, уже було успішно реалізовано 5870 зерновозів та ще 94 маршрути, а це ще 5076 вагонів», — резюмував Євген Кравцов.