Дослідження: В Одеській області переорали 160 тис. га. Там були озимі

09 липня 2020, 09:16 3656

Аграрії Одещини станом на 15 червня 2020 р. перекультивували близько 160 тис. га сільськогосподарських угідь, з них 130 тис. га озимих зернових культур та 30 тис. га ріпаку. Тоді як загальна площа земель, відведених для збору врожаю в цьому сезоні, становить 974 тис. га.

Про це свідчать результати дослідження стану полів, проведені компанією EOS Crop Monitoring у співпраці з інститутом Космічних досліджень НАНУ та ДКАУ.

Причиною такої ситуації стала відсутність сніжного покриву взимку, заморозки, відсутність дощів і посуха навесні.

«З огляду на ситуацію, кліматичні зміни та несприятливі погодні умови — це виклики, які вже сьогодні стоять перед українськими аграріями. Впровадження технологій точного землеробства допоможе оптимізувати роботу господарств та мінімізувати збитки. За допомогою супутникового моніторингу фермери можуть створювати карти вегетації культур, визначати вологість ґрунту та необхідну кількість добрив на окремих ділянках, а сповіщення про ризики, пов'язані з погіршенням погодних умов, дозволять уникнути небажаних наслідків», — зазначив директор із розвитку бізнесу EOS Crop Monitoring Олександр Сакаль.

Точність розпізнавання отриманих даних на тестовій незалежній вибірці становить 94% для озимих зернових та 97% для ріпаку.