Полтавщина: від кліматичних змін аграріїв врятує зрошення

23 листопада 2020, 11:40 1827

Важливим елементом для зменшення впливу кліматичних змін на сільське господарство області є відновлення потенціалу зрошення. В силу природно-кліматичних умов стале ведення землеробства без розвитку зрошення стає практично неможливим. Це одне з пріоритетних завдань розвитку аграрного сектору області.

Про це повідомляють на сайті Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Для зменшення наслідків частих посух департаментом рекомендовано господарствам області впроваджувати волого- та енергозберігаючі технології обробітку ґрунту, а при закупівлі посівного матеріалу звертати увагу на його посухостійкі якості.

«Південним районам області, які найбільш страждають від посухи, рекомендовано переходити на посів гібридів кукурудзи середньої групи стиглості та збільшувати частку ранніх зернових культур у зерновій структурі посівних площ, оскільки вони більш ефективно використовують зимові та весняні опади для формування врожаю», — відзначають у Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

N.B. Кабмин сделал еще один шаг к восстановлению системы орошения

Також департамент розпочинає консультації зі страховими компаніями та сільгоспвиробниками щодо розширення площ під сільськогосподарськими культурами, застрахованими від ризиків виробництва, враховуючи, що в наступному році держава запроваджує часткову компенсацію страхових внесків.