Думка: В Україні маніпулюють страхами населення щодо ціни на хліб

14 квітня 2020, 09:04 2082

Штучне намагання маніпулювати страхами населення щодо ціни на хліб та борошна задля власного збагачення деякими виробниками хлібобулочних виробів під час кризи є неприпустимим.

Таку думку на своїй сторінці у соцмережі Facebook висловив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», гендиректор аграрної компанії ІМК Алекс Ліссітса.

За його словами, очевидно, «що коли люди сидять вдома, то більше споживається і хліба, і борошна, тому, звісно, на цій ситуації певним ділкам хочеться легко заробити».

«Просто зараз, коли вся країна допомагає один одному пережити ці страшні часи, це є щонайменше аморальним», — констатував він, додавши, що, не дивлячись на теплу зиму та відсутність вологи, в Україні очікується непоганий урожай зернових цьогоріч.

 

«Переглянувши торговельний баланс України та оцінивши прогнози по врожаю озимих зернових сезону 2019/2020, впевнено можна сказати, що Україна точно не залишиться без хліба та борошна, тому експорт обмежувати нема жодних підстав. І мова йде, як про пшеницю так і зернові у цілому. І розкручувати дискусію про те, що країна залишиться без хліба і пекарі вимушені будуть піднімати ціну на хліб, є абсолютно безпідставно», — резюмував Алекс Ліссітса.