Думка: Патогени з кожним роком стають все більш резистентними до ЗЗР

13 липня 2018, 09:00 3754

Після збору врожаю плодових культур та винограду перед аграріями постає питання їх зберігання і критерій лежкості потрібно від початку закладати у технологію вирощування. Адже не усі плоди призначені для споживання у свіжому вигляді чи для переробки на сировину для інших галузей.

В компанії UKRAVIT зазначають, що сьогодні до послуг аграріїв — спеціальні холодильні камери з регульованою атмосферою, сховища з низьким вмістом кисню та широкий асортимент хімічних подовжувачів лежкості, якими плоди обробляють перед зберіганням. Проте основним критерієм тривалості життя плодових та винограду лишається, в першу чергу, їхня якість: якщо плоди були вирощені з дотриманням технології, не піддавалися пошкодженням грибком і отримували необхідне мінеральне живлення, вони ще довго зберігатимуть свою харчову цінність та привабливий вигляд.

«Виноград та плодові у період росту і розвитку сильно потерпають від грибкових захворювань. Головною причиною цього є те, що в умовах глобального потепління та погіршення екологічної ситуації патогени з кожним роком стають все більш резистентними до засобів захисту рослин. А фунгіцидний захист та профілактика є важливими складовими майбутньої лежкості плодів», — відмічає керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР ГК UKRAVIT Олександр Мигловець.

За його словами, високу ефективність за цими показниками показує системний фунгіцид захисної та терапевтичної дії виробництва ГК UKRAVIT «Захисник» (тіофанат-метил, 500 г/л).

«Фунгіцид «Захисник» ефективно контролює грибкові захворювання плодових культур, які можуть проявлятися у процесі зберігання. Тож його вчасне застосування подовжує лежкість плодів і допомагає надовго зберігати їх товарний вигляд. Крім того, препарат ефективний при розтріскуванні вишень та черешень: він «загоює» тріщини і запобігає проникненню через них інших захворювань», — відзначає Олександр Мигловець.

Унікальність препарату полягає в тому, що він поєднує одночасно профілактичні, лікувальні та викорінюючі властивості.


Для довідки: «Захисник» виробництва ГК UKRAVIT здатний контролювати широкий спектр грибкових захворювань садових культур: у виноградниках — оїдіум, сіру гниль, у насадженнях яблуні, груші та персика — борошнисту росу, паршу, моніліоз, кучерявість листя. Виноград, яблуня та груша вимагають до 3 обробок, персику вистачає однієї.