LNZ Group пропонує унікальні гібриди кукурудзи для отримання якісного силосу

19 серпня 2019, 10:07 1873

Компанія LNZ Group на Національному Дні ферми, який проходить на базі ТОВ НВА «Перлина Поділля» на Хмельниччині, представила унікальні силосні гібриди кукурудзи бренду UNIVERSEED leafy-типу.

Про це передає кореспондент AgroPortal.ua.

«Компанія LNZ Group на Національному Дні ферми приймає участь в якості партнера. Ми розказуємо учасникам заходу про наші напрямки бізнесу:  кукурудзи бренду UNIVERSEED, засоби захисту рослин під брендом DEFENDA та новий напрямок бізнесу компанії — LNZ Web — перший офіційний онлайн-магазин ЗЗР та посівного матеріалу. Але більше на даному заході концентруємося на ексклюзивних гібридах кукурудзи бренду UNIVERSEED, оскільки на Дні ферми зібралися представники господарств, які утримують ВРХ. Для них висока якість силосу це безпосередньо показник ефективності при відгодівлі тварин та отриманні великих надоїв», — розповідає продакт-менеджер з польових культур компанії LNZ Group Анна Філатова.

За її словами, три силосні гібриди бренду UNIVERSEED є унікальними на ринку України тому що вони мають більшу зелену масу, а також унікальне зерно борошнистого типу, а також вищі за звичайні.

«Коли ми оцінюємо гібрид, то вся зелена маса, яка знаходиться під качаном, відноситься до не перетравлюваної маси, тобто вона не перетравлюється в рубці корови. Цінність і вся необхідна для тварин поживність знаходиться над качаном, включаючи качан. В наших гібридах leafy-типу над качаном міститься 10 листків», — пояснює Анна Філатова.

Більш детально про особливості силосних гібридів бренду UNIVERSEED leafy-типу під час лекційної частини Дня ферми розповів менеджер з розвитку технологій в західному регіоні компанії LNZ Group Олександр Хмелюк.

Серед переваг силосних гібридів leafy він вказує: високий рівень урожаю зеленої маси, високу поживність корму, високий вміст крохмалю та його засвоюваність, оптимальний баланс між засвоюваною і ефективною клітковиною. Також дані гібриди мають широке вікно збирання, швидкий процес силосування, адаптивність до різних раціонів.

«Якщо брати наші гібриди S3825, S3909 та S4210, то їх висота становить 270-290 см. Середня кількість рядків в качані — 16 шт, середня кількість зерен в качані — 560-640 шт, а висота кріплення — 80-85 см. Кожен гібрид розрахований для певної кліматичної зони. Наприклад, S3909 найбільшу урожайність по показникам зеленої маси показав в Чернігівській та Черкаській областях, де було зібрано 56,6 т\га та 48,5 т\га відповідно.

Гібрид S3825 рекомендуємо для Волинської області — 65 т\га зеленої маси, Чернігівської — 62,4 т\га та Київської 60 т\га. А найвищий наш силосний гібрид — S4210 гарну врожайність зеленої маси забезпечує в Чернігівській — 63,2 т\га, Вінницькій та Польтавській областях — 55 т\га», — зазначає Олександр Хмелюк.

Учасники Національного Дня ферми на власні очі могли побачити гібриди бренду UNIVERSEED leafy-типу під час виїзду на поле та порівняти їх з гібридами контролю від відомих компаній.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована компанія з 170-річною історією. Один із лідерів насіннєвого ринку України з багаторічним досвідом роботи з провідними міжнародними компаніями-селекціонерами з виробництва насіння кукурудзи, соняшнику, сої, пшениці, гороху, ячменю.

Компанія розвиває три напрямки бізнесу: агровиробництво (Agro), насінництво (Product) і дистрибуцію (Market). Обробляє 70 тис. га землі і має більше 3 тис. працівників в сезон.

До складу LNZ Group входить 33 агрофірми, а також спеціалізований завод з виробництва кукурудзи, багатофункціональний завод з виробництва насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, соняшнику, льону, спельти, два елеватори в Черкаській і Сумській областях, 5 логістичних центрів і власний митний склад.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua