Фермери Херсонщини перейшли на нові сорти динь

07 липня 2021, 09:55 2990

Члени групи виробників із Новософіївки на Херсонщині не перший рік займаються вирощуванням кавунів та динь, мають своїх постійних покупців, але цього року вперше почали вирощувати нові сорти баштанних, а саме три нових сорти динь: Месура F1, Портенто F1 та Бравура F1.

Про це повідомляє UHBDP.

«Це нові гібридні сорти динь, вони скоростиглі, період дозрівання складає близько 75-85 днів, стійкі до різних шкідників, добре транспортуються та мають довготривалий термін зберігання після збору без втрати товарного вигляду.

Ці сорти мають дуже цікавий зовнішній вигляд у порівнянні зі звичними сортами динь, а також гарні смакові властивості», — розповідає виробник із Новософіївки, яка займається вирощуванням овочів та баштанних культур, Оксана Попик.

Група фермерів сподівається, що нові сорти забезпечать їм більш високий дохід та будуть користуватися попитом у населення.

«Якість нового врожаю динь та його споживчу привабливість ми плануємо перевірити на курортах рідної Херсонщини. Якщо відпочиваючі українці схвалять нашу нову продукцію, вже наступного року ми заплануємо збільшення площ під баштанними», — зазначає Оксана Попик.