Завод Укрпродукту визнав борги за молоко перед фермерами

09 липня 2018, 09:49 4557

«Старокостянтинівський молочний завод» визнав борг перед членами «Першого національного аграрного кооперативу», однак оплату не здійснив. Члени кооперативу вимагають ґрунтовного розслідування та чесності із боку правоохоронних органів.

Про це йдеться у повідомленні «Першого національного аграрного кооперативу» на сторінці у Facebook.

Члени кооперативу також ініціювали збір підписів до Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, з проханням розібратися в ситуації та не допустити штучного затягування процесу.

«Справу по 14 млн грн адвокати заводу затягують всіма можливими способами, незважаючи, що нині в суді є всі документи, які дозволяють підтвердити заборгованість молокозаводу. А цінні папери на суму в 12 млн грн, якими завод мав розрахуватись за частину молока — сховали в офшорній компанії групи «Укрпродукт», до якої входить «Строкостянтинівський молокозавод», — йдеться у повідомленні.

За інформацією кооперативу, нині по різним інстанціями перебуває кілька проваджень щодо правопорушень з боку «Старокостянтинівського молокозаводу». Розгляд справи відкладався вже кілька разів.

«Молокозавод подав клопотання на проведення додаткової судової економічної експертизи. Тому справа знову призупинена на невизначений термін», — коментують справу в кооперативі.


Для довідки: «Старокостянтинівський молочний завод» — дочірнє підприємство «Укпродукт Груп», провідного дистриб'ютора молочної продукції в Україні і на зовнішніх ринках. Завод виробляє широкий асортимент молочної продукції — масло вершкове, спреди, тверді сири, сухе молоко та інше.