Володимир-Волинська птахофабрика відклала запуск переробного комплексу

02 червня 2020, 12:35 2669

«Володимир-Волинська птахофабрика» переглянула терміни здачі нового переробного комплексу «Епікур» через коронавірус.

Про це в інтерв«ю журналу «Наше птахівництво» розповіла голова наглядової ради акціонерів «Володимир-Волинської птахофабрики» Аліна Сич, повідомляє AgroTimes.

«У нас наразі реалізується великий проєкт — будівництво нового переробного комплексу «Епікур» вартістю понад €38 млн. Це серйозна інвестиція в регіоні, але водночас реалізація подібних проєктів потребує стабільності в країні, — зазначила вона. — Через запровадження карантину перше, що сталося, — знизилися темпи будівництва цього комплексу. Ми змушені були переглянути строки здачі в експлуатацію. Проаналізувавши витрати, ухвалили вольове рішення залишити лише проєкти, необхідні для життєдіяльності птахофабрики».

За словами Аліни Сич, скоротилося фінансування кількох проєктів, інші були оптимізовані.

«План розвитку підприємства полягає у тому, що ми маємо завершити будівництво забійного цеху, що дасть змогу вийти на європейський ринок, — зауважила вона. — Але хочемо не просто вийти з валовою курятиною, якої і так багато, бо Україну вже давно сприймають як серйозного гравця на ринку курятини у Європі. Тому сьогодні ведемо перемовини з європейськими компаніями, щоб виходити на їхній ринок із продукцією без антибіотиків. Для себе вбачаємо велику перспективу зростання в цьому напрямі».


Для довідки: «Володимир-Волинська птахофабрика» займає близько 5% українського ринку курятини. Інфраструктура фабрики складається з 100 пташників, забійного цеху і комбікормового заводу. Голландський інвестиційний фонд Safedam став акціонером «Володимир-Волинської птахофабрики», викупивши 23,76% акцій підприємства.

У 2017-2018 роках група інвестувала понад $ 1,5 млн в технологію, в обладнання, в розробку і просування бренду «Епікур».