Урожайність озимої пшениці в Епіцентр Агро на 50% вища середньої по країні

27 серпня 2021, 14:30 2730

Агрохолдинг «Епіцентр Агро» підбив підсумки жнивування ранньої групи зернових культур. У цьому сезоні врожайність озимої пшениці «Епіцентр Агро» на 50% вище середньої в Україні.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

Як зазначає керівник центрального офісу агрохолдингу, керівник елеваторного напрямку «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк, збирання ранніх зернових компанія завершила з перевиконанням бюджетного рівня врожайності. Загальне площа під озимою пшеницею в сезоні 2020/2021 становила 15,5 тис га.

«Разом усі п'ять кластерів компанії зібрали «на круг» по 6,86 т/га пшениці. Найвищий рівень врожайності колосистої — у кластеру «Антоніни» на Хмельниччині: 7,28 т/га на площі 2,2 тис га. Значну врожайність показали і підприємства «Північного» кластеру — 7,19 т/га на площі 2,1 тис га», — розповідає Світлана Нікітюк і зазначає, що за даними Мінагрополітики, середня врожайність пшениці в агровиробників у цьому році становить 4,55 т/га.

«Цьогорічні результати досягнуті завдяки відпрацюванню та впровадженню  моделей управління формоутворюючим ценозом посівів озимих із врахуванням всіх чинників — попередників, фонів, строків висіву насіння, групи стиглості сорту, оптимізації норм висіву, термінів та умов відновлення весняної вегетації, норм та термінів поетапного  азотного живлення посівів, поетапного збирання посівів із врахуванням технологічної стиглості культури та групи стиглості конкретного сорту», — пояснює заступник керівника агрохолдингу, директор із виробництва «Епіцентр Агро» Богдан Черемха.

Він зазначив, що «Епіцентр Агро» також зібрав ріпак без втрат на всій площі в 7,9 тис га з рівнем середньої урожайності в 3,83 т/га. 

«У Вінницькому та Північному кластерах урожайність насіння ріпаку склала відповідно 3,96 т/га і 3,95 т/га», — наголосив Богдан Черемха.

На сьогодні кластери агрохолдингу повністю завершили посів ріпаку під урожай 2022 року й включились в підготовку ґрунту під посів озимої пшениці та розпочали основний обробіток ґрунту під ярі культури майбутнього року.


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до топ-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структуру «Епіцентр Агро» входить 15 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання понад 1,5 млн т.