Ukravit озвучив, якими препаратами цікавляться аграрії

22 лютого 2018, 12:18 3459

Український виробник ЗЗР і добрив група компаній Ukravit в 2018 році випустила на ринок два нових препарати — гербіцид Імі-Віт і фунгіцид Делавіт.

Детально познайомитися з новинками сільгоспвиробники змогли на виставці «Зернові технології», яка проходить 21-23 лютого в Києві.

Як розповів заступник начальника відділу розвитку продуктів і сервісів засобів захисту рослин ГК Ukravit Сергій Сальніков, гербіцид Імі-Віт призначений для знищення найпоширеніших однорічних дводольних і злакових бур'янів у посівах соняшнику і сої. Фунгіцид Делавіт розроблений для захисту плодових культур.

«У цьому препараті ми використали нову діючу речовину (ДР) — дітіанон, яка має більш широкий спектр дії, довший період захисту від хвороб і шкідників. Великою перевагою є й те, що в патогенів ще немає резистентності до цієї ДР», — пояснює Сергій Сальніков.

Окрім нових препаратів, сільгоспвиробників цікавив двоконтактний гербіцид Флагман Екстра для боротьби з лободою в посівах сої.

«Торік саме лобода стала великою проблемою для аграріїв, і цей препарат добре впорався з завданням. Ми отримали багато схвальних відгуків від сільгоспвиробників, і зараз Флагман Екстра має великий попит», — розповідає Сергій Сальніков.

У компанії Ukravit відмічають, що зазвичай, коли на ринку з«являється новий препарат, аграрії з обережністю починають його випробовувати, чекаючи відгуків. Препарати, які компанія випустила в 2017 році, наразі отримали визнання і стають затребуваними, адже вони спрямовані на вирішення тих проблем, які в останні роки виникають на українських полях.

Також представники Ukravit помітили ще одну тенденцію на ринку ЗЗР.

«Якщо раніше лише одиниці цікавилися препаратами для нішевих культур, то цього року це значно затребуваніший у аграріїв напрям. Зокрема, сільгоспвиробники запитують про системи захисту для бобових — сочевиці і нуту, ягід, горіхів, — розповідає Сергій Сальніков. — Ukravit має лінійку препаратів для гороху, і в стадії випробування перебувають препарати для квасолі, нуту, сочевиці. Цього року наша компанія навіть запланувала на Одещині закладення експериментальних площ під нутом і проведення Дня поля, де представимо систему захисту для цієї культури».


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua