Українські виробники відвідають Лівію. В пріоритеті — продукти харчування

27 листопада 2021, 12:00 3318

Асоціація українських і арабських бізнесменів та інвесторів організовує поїздку для сільгоспвиробників до Лівії з метою налагодження нових партнерських контактів, а також відвідування конференції з торгівлі та інвестицій.

Про це AgroPortal.ua повідомила директор з інноваційних програм та розвитку Асоціації українських і арабських бізнесменів та інвесторів Юліанна Мусса.

«Сьогодні відносини між Україною й арабськими країнами вийшли на новий рівень. Лівія — один зі стратегічних партнерів України в зовнішньоекономічній діяльності», — відзначає Юліанна Мусса.

За її словами, до торговельної місії до Лівії та до участі в міжнародній конференції з торгівлі та інвестицій запрошуються компанії, які працюють у таких сферах: відновлювані джерела енергетики, інженерія, сільське господарство, мінеральні добрива, виробництво продуктів харчування (заморожені продукти, кондитерські вироби, консервовані продукти, крупи та борошно, олія та соуси, молочні продукти, снеки та горіхи, напої, інгредієнти та обладнання).

«Це унікальний шанс для українських виробників, особливо продуктів харчування, відвідати Лівію, налагодити бізнес-контакти та підписати контракти на поставки українських продуктів. Історично та політично склалося так, що корінне населення Лівії надає перевагу українським продуктам та високо оцінює їхню якість», — упевнена Юліанна Мусса.

Вона додала, що під час ділової частини конференції Радою з приватизації та інвестицій буде представлений інвестиційний закон, обговорюватиметься тема та можливості інвестування в кожному секторі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua