T.B. Fruit планує збільшити земельний банк в 1,6 рази

21 грудня 2018, 08:00 2269

Група компаній T.B. Fruit у 2019 році планує збільшити земельний банк до 5 тис. га. Сьогодні вона має 3 тис. га полів і садів.

Про це повідомив заступник керівника департаменту продажів T.B. Fruit Олександр Кудін, пише AgroTimes.

Він зазначив, що 450 га зараз відведено під насадження яблуні, 650 га — вишні, 150 га — малини, під буряк і моркву — 750 га. Ще 1 тис. га займають зернові, які переважно вирощують для сівозміни.

При цьому ті обсяги, які вирощує T.B. Fruit, складають не більше 3% від усієї переробки, зауважив Олександр Кудін.

Так, за його словами, у 2018 році компанія вже переробили понад 400 тис. тонн яблук на сік і концентрований сік. Також важливе місце посідає переробка червоних ягід  (вишні, суниці садової, малини, чорниці, смородини). 95% виготовленої продукції T.B. Fruit відправляє на експорт.

«Цей рік є феноменальним: все, що ми зробили, експортується не лише до Європи, а найбільше — до США, — зазначив Олександр Кудін. — Серед іншого цьому сприяла торгова війна між США й Китаєм».

Також уточнюється, що протягом сезону заводи групи компаній переробляють близько 1 млн тонн яблук. 


Для довідки: T.B. Fruit — вертикально інтегрована міжнародна група компаній із замкнутим циклом виробництва. Має 4 тис. га сільгоспугідь, 7 заводів з виробництва концентрованих соків і соків прямого віджиму, фруктових пюре і заморожених фруктів і овочів в Україні, Польщі, Молдові, а також транспортно-логістичний і інжиніринговий бізнес. Є лідером українського ринку концентрованих соків. Загальна потужність переробних заводів становить 1,2 млн т концентрованого соку в рік.