Сезон цукроваріння завершили 4 заводи

22 листопада 2016, 09:04 2074

В Україні станом на 21 листопада вже виготовлено 1,48 млн т цукру, що більше ніж за сезон минулого року — 1,43 млн т за 2015/2016 МР.

Про це повідомляє національна асоціація цукровиків «Укрцукор».

За аналітичними даними асоціації, українські виробники вже переробили 10,08 млн т цукрового буряку, що на 26% більше за минулорічний показник (7,97 млн т на аналогічну дату минулого року).

«Цьогоріч збільшились не лише посівні площі під цукровим буряком та кількість працюючих цукрових заводів, а й суттєво змінились якісні показники виробництва: на 0,13% зросла цукристість буряків — 17,8%, вихід цукру зріс на 0,11% і становить 14,85%. Це дало змогу значно наростити обсяги виробництва солодкого піску, надлишок якого українські виробники вдало експортують до Шрі-Ланки, Бірми, Грузії та інших країн», — прокоментувала керівник аналітичного відділу «Укрцукор» Руслана Бутило.

Загалом, поточний сезон цукроваріння видався досить спокійним, без урахування аномальних кліматичних змін в серпні та листопаді поточного року, відмічають в «Укрцукор». Відтак, через сильні снігопади минулого тижня майже 44 тис. га цукрових буряків залишилось під снігом, проте дана культура не боїться морозів до -10°С, тому виробники мають всі шанси зібрати вчасно і без втрат.

За прогнозами НАЦУ «Укрцукор», більшість цукрових заводів завершить виробництво цукру до Нового року. Станом на 16-те листопада вже завершило роботу 4 заводи (по 2 в Харківській та Хмельницькій областях) і лише 3 заводи продовжать переробку цукрового буряку в січні.