РОСТОК-ХОЛДИНГ відсіяв пшеницю і продовжує збирати пізні культури

24 вересня 2018, 13:58 1783

Група «РОСТОК-ХОЛДИНГ» завершила посів озимої пшениці під урожай 2019 року. Зокрема, господарства засіяли озимими 9,2 тис. га (2017 р.: 6,7 тис. га).

Частка озимої пшениці в структурі посівних площ групи досягне 16%, говориться в повідомленні компанії.

«Всі поля були підготовлені до проведення осінньої посівної кампанії вчасно. Незважаючи на подорожчання матеріально-технічних ресурсів і затримку з поставкою мінеральних добрив, посів озимих проведено в оптимальні терміни, при цьому дотримані всі технологічні операції. Що стосується впливу погодних факторів, то цієї осені в господарствах нашого регіону відзначали місцями низький запас вологи в ґрунті. Але вже сьогодні можна стверджувати, що рясні дощі, які пройшли на початку третьої декади вересня, істотно поліпшили ситуацію», — коментує головний агроном групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Юрій Лєбєдєв.

Зараз господарства холдингу продовжують збирання пізньої групи культур.


Для довідки: «РОСТОК-ХОЛДИНГ» — вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи також входять 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній.