Портфель DEFENDA поповнився шістьма новинками

06 грудня 2021, 13:45 2172

Щороку спеціалісти бренду DEFENDA від компанії LNZ Group проводять різноманітні досліди з використанням технології захисту на власних полях і полях партнерів, щоб допомогти підібрати продукти, які мають високу ефективність у конкретній ситуації.

«Наша мета — зробити якісні генеричні препарати доступними для кожного аграрія, — йдеться в повідомленні LNZ Group. — Серед переваг продуктів — їхня однокомпонентність. Завдяки цьому за потреби можна скомбінувати діючі речовини, що дозволяє зосередитись на основному спектрі проблем та заощадити на продуктах».

Додається, що сьогодні засоби захисту рослин є важливим елементом у технології вирощування сільгоспкультур. Без сучасних ЗЗР від бур’янів, шкідників та хвороб аграрії не можуть розраховувати на гарний урожай та прибуток.

На сьогодні у портфелі DEFENDA нараховується 71 продукт, серед яких 6 нових.

  • Кітч (ципродініл, 375 г/кг + флудіоксаніл, 250 г/кг) — двокомпонентний фунгіцид, має високу ефективність проти широкого спектру хвороб плодів і ягід. Застосовується для яблук, томатів, суниці, сливи, лохини, черешні, малини, ожини, винограду.

Кітч забезпечує ефективний контроль збудників, які спричиняють гнилі плодів і ягід, покращує лежкість плодів під час зберігання.

Препарат діє на чотирьох етапах розвитку патогена, забезпечуючи захист від його проникнення. Після застосування препарат залишається в кутикулярному шарі плодів, захищаючи від поширення патогена по їхніх тканинах, швидко проникає в тканини рослини і перерозподіляється трансламінарно. Дія препарату починає проявлятися через 2-3 години після застосування.

  • Тринол (фенгексамід, 500 г/кг) — високоефективний фунгіцид для боротьби з сірою гниллю та іншими збудниками хвороб плодово-ягідних культур та винограду. Підходить для винограду, персиків, суниці та черешні.

Вирізняється високою ефективністю проти сірої гнилі, покращує лежкість плодів.

Після потрапляння Тринолу на поверхню рослини його діюча речовина (фенгексамід) утворює плівку, яка запобігає проникненню патогенів до тканини рослини. Ця плівка не зникає з поверхні рослини, що забезпечує тривалий період дії фунгіциду. Локалізований системний розподіл фенгексаміду в рослині відрізняє його як від контактних фунгіцидів, так і від типових системних фунгіцидів.

  • Бомбардир Дуо (імідаклоприд, 300 г/л + лямбда-цигалотрин, 100 г/л) — двокомпонентний інсектицид для боротьби з широким спектром гризучих і сисних шкідників. Придатний для пшениці, сої, ріпаку, буряків цукрових, соняшнку та кукурудзи.

Діє на дорослих комах, захищає молоді пагони та листя, яке відростає вже після обробки.

Інсектицид на основі імідаклоприду завдяки своїм контактно-кишковим властивостям викликає ураження нервової системи дорослих комах та їхніх личинок, подразнення їхніх рецепторів, конвульсії та швидку загибель. Препарат проникає в усі частини рослини через листя, стебла, коріння та переноситься по них акропетально. Імідаклоприд діє як антагоніст постсинаптичних нікотинових рецепторів із наступним руйнуванням центральної нервової системи комах, внаслідок чого шкідники гинуть.

  • Октант Турбо (тіаметоксам, 141 г/л + лямбда-цигалотрин, 106 г/л) — інсектицид з ефективним поєднанням нокдаун-ефекту та тривалого періоду захисної дії проти широкого спектру шкідників. Застосовується на пшениці, сої, ріпаку, горосі, соняшнику, буряку цукровому та кукурудзі.

Тіаметоксам, взаємодіючи з нікотин-ацетилхоліновими рецепторами комах, порушує у них передачу нервових імпульсів. У результаті в шкідників починаються конвульсії та параліч, внаслідок чого вони гинуть.

Легко поглинається рослинами та рівномірно розподіляється по всіх тканинах, захищаючи навіть необроблені ділянки. Ефективний проти більшості сисних шкідників, які ведуть прихований спосіб життя.

  • Кайрос (флубендіамід, 480 г/л) — системний інсектицид для боротьби з личинками лускокрилих шкідників. Підходить для ріпаку, соняшнику, кукурудзи та сої.

Препарат перезбуджує ріанодинові рецептори, що унеможливлює нормальне пересування і живлення комах, призводячи до їхньої загибелі. Флубендіамід перешкоджає своєчасному «замиканню» рецептора, внаслідок чого весь доступний кальцій вивільняється без обмежень. Через це личинки втрачають контроль над м’язами, рухливість і припиняють харчування, відбувається повний параліч і загибель. Перші симптоми стають помітними через 1-2 години після обробки.

  • Диквалан Макс (дикват дибромід, 374 г/л) — універсальний десикант контактної дії для наземного та авіаційного способу внесення. Застосовується на соняшнику, сої, ріпаку та горосі. 

Забезпечує прискорене збирання, зменшує вологість насіння та знижує витрати на сушіння, не змивається дощем уже через 30 хвилин після обробки.

Препарат потрапляє через поверхню рослини через листя із частковим переміщенням по ксилемі. Діюча речовина дикват порушує у рослинах процес фотосинтезу. В них утворюються сильні оксиди, які пошкоджують клітинні мембрани та цитоплазму, що призводить до зневоднення клітин і висихання рослин. Діє відразу після внесення, що дозволяє приступити до збирання врожаю через 4-6 днів залежно від температури повітря та фази розвитку культури.

Детальніше переглянути весь портфель продуктів DEFENDA можна за посиланням