Новий термінал НІБУЛОНу на Дніпропетровщині прийняв перше зерно

02 липня 2020, 10:52 2163

Високотехнологічний перевантажувальний термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» у с. Мар'янське Апостолівського району Дніпропетровської області прийняв перші партії сільгосппродукції від місцевих виробників.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

За словами директора філії «Зеленодольська» Ярослава Стратуци, підприємство уже прийняло більше 6 тис. тонн ячменю, пшениці та ріпака нового врожаю, розвантаживши більше 250 вантажівок.

«Зерно сюди вже масово везуть аграрії Апостолівського, Софіївського, Нікопольського, Криворізького районів Дніпропетровської області та Нововоронцовського району Херсонської області. На сьогодні філія активно займається укладанням договорів з новими фермерськими господарствами»,  — додав він.


Для довідки: потужності термінала ТОВ СП «НІБУЛОН» у с. Мар«янське Апостолівського району Дніпропетровської області дозволяють приймати до 400 вантажівок за добу, одночасно зберігати 76 тис. тонн сільгосппродукції, щодоби просушувати 3,6 тис. тонн та відвантажувати на водний транспорт 12 тис. тонн збіжжя. Також філія «Зеленодольська» здатна приймати 300 тис. тонн зерна на рік.

Основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.