Ніжинський елеватор Grain Alliance завантажив зерном третину потужностей

31 липня 2019, 13:15 2152

Ніжинський елеватор Grain Alliance («Баришівська зернова компанія»), потужністю 24 тис.т, вже прийняв на зберігання 7 тис.т збіжжя.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Підприємство працює у штатному режимі, не маємо якихось технічних складнощів. Лабораторія забезпечена усім необхідним найсучаснішим обладнанням. Нас, відверто кажучи, притримувала лише погода. А погода пішла — і пішли жнива. Активно приймаємо зерно не лише з полів наших підприємств, а від сторонніх здавачів», — розказав інженер відділення «Ніжинський елеватор» лег Хижняк.

За його словами, зараз у активній фазі процес розширення потужностей Ніжинського елеватора, де вже побували представники проектної групи.


Для довідки: «Ніжинський елеватор»  запущений 2018 року. Головна особливість підприємства — програма енергоефективності, за якою він зводився. Усе сушіння зерна відбувається тут виключно з використанням біопалива.

Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.