Названо країни, куди МХП експортує ВРХ

15 січня 2021, 10:32 5125

Компанія «МХП-Баффало», що входить до агрохолдингу МХП, експортує 90% вирощеної великої рогатої худоби елітних м'ясних порід.

Про це розповіла головний зоотехнік у «МХП-Баффало» Раїса Кацевич в інтерв'ю «Район.Бізнес».

Вона зазначила, що на Волині «МХП-Баффало» утримує близько 5 тис. голів великої рогатої худоби. Має дві ферми і п'ять дільниць. На фермі утримують та відгодовують молодняк бичків після відлучки, а на дільницях корови ходять із телятами до 6-ти місяців.

«На сьогодні у нас загалом 1915 корів. Це основне стадо, яке приносить нам молодняк (1880 голів на двох фермах. — Ред.)», — розповідає експерт.

Раїса Кацевич поділилася, що в Україні елітні м'ясні породи ВРХ купують порівняно мало. Дехто купує нетелів, дехто — биків на плем'я, аби парувати стадо. Все ж таки 90% продажів, за її словами, йде на експорт.

«Більший попит на бичків — їх продають майже щомісяця. Тварин масою за 500 кг відправляють до Лівії, Лівану, Саудівської Аравії та Йорданського королівства», — зазначає вона.

Також компанія експортує худобу до Узбекистану. Цьогоріч «МХП-Баффало» налагодило співпрацю з цією країною і вже відправило туди 500 голів. В Узбекистані покупці хочуть набагато менших тварин — близько 360 кг. Минулого року також експортували нетелів до Молдови.


Для довідки: «МХП-Баффало» вирощує шість м'ясних порід ВРХ: абердин-ангус, волинська м'ясна (виведена на Волині), лімузин, шароле, симентал, герефорд.

Агрохолдинг МХП — провідний виробник курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє і контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також займає провідну позицію в рослинництві.