На Grain Ukraine 2021 обговорять майбутнє зернового ринку

23 березня 2021, 17:15 1990

Чергова зустріч найпомітніших гравців зернового ринку цьогоріч пройде під гаслом Future Grain. Це означає, що акцент буде зроблено на обговоренні майбутнього зернової галузі.

Про це повідомляють організатори заходу.

«Традиційно Grain Ukraine має статус найатмосфернішої аграрної тусовки року. Останні роки ми бачимо, які запеклі та дійсно корисні для ринку дискусії відбуваються на сцені й продовжуються у неформальній обстановці. Зернові титани зустрічаються тут, щоб обговорити майбутнє», — говорить голова оргкомітету Grain Ukraine Ірина Бондаренко.

Відзначається, що серед хедлайнерів конференції — перші особи профільних міністерств і відомств. Так, про стратегію розвитку аграрного ринку на найближчі 10 років розповість міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. Про перспективи України у ролі транспортного хабу між Сходом та Заходом говоритиме міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Про ДПСС як головні ворота українського зернового експорту розповість голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька.

Гарячі панельні дискусії Grain Ukraine збирають на одній сцені найвпливовіших представників бізнесу і влади, щоб дати різні погляди на гострі теми ринку.

На торговій панелі запланована дискусія щодо перспектив українського зерна на зовнішніх ринках та майбутніх трендах із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарасом Качкою, арбітром GAFTA та управляючим директором TRADAIDE Іванною Доріченко, головним менеджером із торгівлі зерновими культурами компанії «‎Нібулон» Дмитром Фурдою.

Під час інфраструктурної панелі про майбутнє розвитку портів, їх вихід на конкурентоспроможний рівень та необхідні зміни до законодавства розповідатимуть співзасновник та директор групи компаній RISOIL S.A Шота Хаджишвілі, керівник аналітичного відділу «‎Центру економічного відновлення» Дмитро Ливч, заступник генерального директора із взаємодії з органами влади компанії «‎Нібулон» Михайло Різак, власник компанії «‎Укрмара» Юрій Васьков, власник RV Transport Consulting, представник QTerminals Райвіс Вецкаганс та співзасновник компанії Grain Transshipment Євген Ігнатенко.

Про чинні та майбутні фітосанітарні норми у розрізі українського експорту розкажуть віце-президент Cotecna Inspection S.A. у Чорноморському та Балтійському регіонах Аріна Корчмарьова та перший заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислав Седик.

Окрім панельних дискусій, учасники зможуть дізнатися про головні законотворчі ініціативи «‎з перших вуст», а також про конкретні дії з полегшення роботи на зерновому ринку та зміни інвестиційного клімату країни.


Для довідки: VІ Міжнародна зернова конференція Grain Ukraine 2021 відбудеться 4-5 червня 2021 року в Одесі (перший день — Buddha Beach, вул. Віце-Адмирала Азарова, 1; другий день — Park Residence, Французький бульвар, 85). Організатори події — компанія IdeasFirst, група TIS та зерновий термінал Neptune.

Забронювати участь у конференції