KWS запускає перший продукт з біологічною обробкою

03 листопада 2021, 09:14 2078

KWS  пропонує перший засіб для обробки насіння на основі законсервованих корисних бактерій, розроблений спільно з компанією біотехнологій Evologic Technologies.

Про це говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, KWS вже багато років працює над подальшим розвитком біологічних засобів захисту сільськогосподарських культур. Завдяки новому процесу стабілізації тепер корисні мікроорганізми можуть зберігатися у мікрогранулах, і їх можна застосовувати для обробки насіння різних культур — це справжній прорив у галузі.

«З метою розширення портфоліо засобів обробки насіння на ринку і додати до нього усі мікроорганізми, запропонувавши таким чином фермерам додаткові варіанти для біологічної обробки насіння, компанія KWS спільно з Технічним університетом Граца проводить успішні дослідження стабілізації цих біологічних засобів захисту культур», — зазначається у повідомленні.

Вони розробили процес, при якому бактерії спочатку додають у мікроскопічно дрібні гранули, а потім наносять на насіння у цій консервуючій суміші. Завдяки застосуванню корисних біозасобів, як частини обробки насіння, розвиток саджанця ефективно підтримується одразу від початку. Крім того, скорочується кількість робіт, необхідних під час посіву.

«Цей продукт являє собою поєднання шести штамів бактерій, спеціально відібраних для цукрового буряка. Вони підтримують розвиток молодих рослин і потенціал врожаю у стресових умовах, таких як посуха або холод. Гібриди з цією новою технологією будуть доступні для посіву в 2022 році спершу в європейських країнах», — уточнюють в KWS.

Сировина, що використовується для консервації у мікрогранулах, — рослинного походження. Це означає, що запропоноване рішення підходить як для традиційного, так і для органічного землеробства.

«Ми першопрохідці у цьому новому процесі. Застосування корисних мікроорганізмів безпосередньо при обробці насіння ефективно зміцнює саджанець одразу на самому початку розвитку. Ці біозасоби пропонують стійкі переваги для здоров'я ґрунту та захисту врожаю і є частиною рішень для його комплексного захисту. Наразі ми розробляємо інші продукти на основі цієї технології для сільськогосподарських культур KWS, таких як жито та ріпак, і пропонуватимемо їх як засіб обробки насіння у програмі KWS INITIO», — пояснює керівник відділу біологічних засобів захисту рослин компанії KWS доктор Нора Темме.