Кластер ГорбоГори розробив п'ять туристичних маршрутів

06 вересня 2021, 14:17 2642

Проект «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» створив п'ять туристичних маршрутів, що проходитимуть територією кластеру.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Ми презентуємо туристичні маршрути, розробка та маркування яких є важливою складовою реалізації проекту. На території, які охоплює кластер, працюють велика кількість фермерів, більшість з яких дрібні фермери, які виготовляють різноманітну та якісну сільськогосподарську продукцію», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний.

За його словами, туристи та відвідувачі зможуть не тільки помилуватися чарівними околицями цієї місцевості, але й відвідати господарства місцевих фермерів, ознайомитись з специфікою сільської праці, скуштувати та придбати їхню продукцію.

Загайний додав, що об»єднанню зусиль дасть змогу скоротити ланцюг посередників між виробником і кінцевим споживачем та з»єднати їх напряму.

«Розроблені 5 туристичних маршрутів — 2 велосипедних, 2 пішохідних і 1 кінний — увійдуть в обласну мережу туристичних шляхів, як складову національних. Таким чином, продукти проекту матимуть більшу промоційну можливість, що в свою чергу збільшить відвідуваність нашого краю гостями та туристами» — висловив свою думку керівник ГО «Клуб велотуристів друзів природи «Рух» Анатолій Яремчишин.


Для довідки: Проект «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» передбачає будівництво туристично-інформаційного центру з магазином і фермерською кав«ярнею в с. Липники; туристичного кемпінгу «Агросадиба» в с.Раковець; туристичного кемпінгу Центр «Місто майстрів» в с.Виняви; закупівлю сільськогосподарської і автомобільної техніки, прокладання туристичних маршрутів тощо. Цьогоріч на реалізації проекту з державного бюджету надійшли кошти в сумі 14,873 млн грн.