Урожай сої поза загрозою

10 вересня 2018, 09:45 1644

Умови сезону 2018 р. були не надто сприятливими для вирощування сої: часті зливи і перепади денних і нічних температур призвели до неоднорідного дозріванню посівів і розвитку грибкових хвороб. Тому у великій кількості випадків «врятувати» урожай може тільки десикація.

Про це AgroPortal.ua повідомили в ГК UKRAVIT.

«Досвідчені аграрії зазвичай воліють контактні десиканти на основі диквату. Вони підсушують надземні частини рослини, але при цьому не потрапляють в корені або насіння культур. Дикват швидко діє, зберігає властивості зерна і навіть покращує його маслічність і класність. Крім того, препарати на основі діквату мають фунгіцидну дію, запобігають розвитку та поширення хвороб і псування сої при зберіганні», — йдеться в повідомленні.

Також в UKRAVIT уточнюють, що не останню роль відіграє і формуляція: вона повинна бути стійкою до зносу з поверхні рослин. Цим характеристиками відповідає препарат «Десикант» (дикват дибромід, 150 г/л). Висока якість діючої речовини, виробленої в Швейцарії, разом з унікальною формуляцією обтяжнення крапель забезпечують швидку і надійнудію, яке проявляється вже через кілька годин.

«Крім того, препарат контролює білу гниль, від якої особливо страждають посіви сої в цьому році. При цьому «Десикант» швидко розпадається на нетоксичні сполуки, тому є безпечним для використання як в насінницьких, так і промислових посівах», — додали в компанії.


Для довідки: UKRAVIT була заснована в 1999р. Група займається виробництвом засобів для знищення побутових комах та гризунів, засобів захисту рослин, мінеральних добрив з мікроелементами, а також стимуляторів і регуляторів росту рослин.