Із вовни овець Меринос-Захід виготовлятимуть одяг для спортсменів Формули-1

21 лютого 2020, 15:05 5279

З вовни, отриманої на фермі «Меринос-Захід», вже рік виготовляють пледи та ковдри, а цього року почнуть виробляти дитячий одяг та спеціальний одяг для спортсменів «Формули-1».

Про це повідомив власник ферми «Меринос-Захід» Дмитро Огньов в рамках Agri Wisdom Summit.

«Зараз ми маємо 3,5 тис. овець, які утримуються на чотирьох фермах. Здебільшого ми займаємся племінною роботою, а не орієнтуємося на постачання м'яса. Також ми відкрили для себе ще один напрям — агротуризм, збудувавши в Дрогобичі нову ферму, куди можна приїжджати відпочити та ближче познайомитись із вівчарством», — розповідає Дмитро Огньов.

За його словами, 4 промислових ферми підприємства збудовані за європейськими стандартами з використанням найкращих практик і досвіду. Ферми зроблені з дерева, мають довжину 21 м і висоту понад 10 м. Ще дві таких ферми збудовано для іншого підприємства в Тернопільській області, де компанія «Меринос-Захід» виступає вже в ролі консультанта.

«Ми маємо значну проблему з людським ресурсом, оскільки багато хто виїжджає на заробітки за кордон, тож вирішили максимально роботизувати ферму. Для цього збираємося закупити дрони для пасовищ, які пастимуть овець. Також із австрійською компанією зараз працюємо над розробкою робота для годівлі тварин», — зазначає Дмитро Огньов.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua