Grain Alliance збільшує потужності Пирятинського елеватора

09 червня 2020, 11:54 2356

Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») у відділенні «Пирятинський елеватор» розширює можливості для сушіння зерна.

Як говориться у повідомленні компанії, придбано нову сушарку фірми Bonfanti. Тривають роботи з монтажу та встановлення нового обладнання. Сушарка буде обладнана теплогенератором на твердому паливі.

За словами директора відділення «Пирятинський елеватор»  Володимира Клепача, сушарка має продуктивність до 800 тон на добу.

«Таким чином найближчого часу ми збільшимо приймання на нашому елеваторі до 2,5 тис. т зерна», — уточнив він.

Також зазначається, що нова зерносушарка — це черговий кроку реалізації програми сталого екологічного розвитку. Зокрема, розвиток елеваторних потужностей з використанням енергоощадних технологій — це частина програми співпраці, яку Grain Alliance уклала з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР). У результаті співпраці компанія отримала кредитування на розвиток напрямку у розмірі €10 млн.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.