Grain Alliance розпочала сівбу сої

26 квітня 2019, 11:24 1650

Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») завершує сіяти соняшник.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Приступили до посіву сої і кукурудзи. У відділку «Михайлівка» Драбівського району Черкаської області 24-го квітня польові роботи в розпалі — сіють сою. Одночасно в Південному регіоні досівають соняшник і почали сіяти кукурудзу», — говориться у повідомленні.

У цьому році у регіоні плануємо посіяти сою на площі 5 тис. гектарів. Наразі посіяли 250 гектарів загальної площі.

«Сьогодні маємо дуже добре прогрітий ґрунт, близько 12 0С на глибині висіву насіння. Щоправда на Черкащині за квітень мало випало дощу — лише 12 мм, проте ще залишилось достатньо вологи у ґрунті із зими. За достатньої вологи сіємо з глибиною загортання насіння 3-4 см. Сподіваємось на хороший урожай, — зазначив агроном відділку «Михайлівка».


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.