Голландський банк придбав 16% акцій Allseeds

09 жовтня 2018, 12:23 2265

Нідерландський банк розвитку FMO та Diligent Capital Partners (DCP) придбали 16% акцій одного з найбільших виробників та експортерів рослинних олій та шротів в Україні — Allseeds SA.

Як інформує кореспондент AgroPortal.ua, фінансування буде направлене на розширення потужностей з переробки насіння олійних культур, а також перевантаження на експорт олій та шротів.

FMO та DCP також співпрацюватимуть з Allseeds, щоб покращити корпоративне управління та екологічні і соціальні стандарти у компанії, зазначили учасники прес-конференції.

«Ми маємо амбітні плани зростання і відкриті до побудови партнерських відносин для їх реалізації. Ми також дякуємо DCP за те, що допомогли Allseeds привести наші стандарти корпоративного управління до рівня міжнародних передових практик, щоб допомогти нам залучити такого авторитетного міжнародного інвестора як FMO», — зазначає генеральний директор Allseeds В'ячеслав Петрище.

У свою чергу керівник Фонду приватних інвестицій FМО Джоріт Дінгемманс висловив упевненість, що зростання Allseeds сприятиме економічному процвітанню в Україні та, по суті, годуванню світу.

«Ми віримо в цінність побудови локального партнерства як фундаментального для інвестицій, які створюють економічне зростання та розвиток. Я був вражений і натхненний тим, що було досягнуто акціонерами Allseeds, будуючи ультрасучасний завод «з нуля» у стратегічному місці ланцюга доданої вартості насіння олійних культур. Ми пишаємося тим, що стали частиною команди Allseeds і з нетерпінням чекаємо продовження розбудови компанії разом зі своїми акціонерами-засновниками та DCP», — констатував він.

При цьому керуючий партнер DCP Даніїл Пасько, який став членом Ради директорів Allseeds, подякував засновникам Allseeds В'ячеславу Петрище та Корнелісу Врінсу за їх готовність розвивати партнерство.

«З моменту заснування компанії 2011 року ми були справді вражені успіхами Allseeds у її становленні як лідера у галузі  переробки та аграрної логістики  та сподіваємось на подальші зусилля, спрямовані на досягнення успіху на цьому шляху. Ми також дякуємо нашим партнерам у FMO за їхню співпрацю у цій транзакції та чекаємо на спільну роботу у майбутньому», — констатував він.


Для довідки: Allseeds — один із найбільших виробників та експортерів рослинних олій та шротів  в Україні, що володіє найсучаснішим олійно-екстракційним заводом з переробки насіння соняшнику потужністю 2400 т/добу (1800 т/добу для ріпаку або 1500 т/добу для сої) у найглибшому порту України Южний. Allseeds також надає послуги з перевантажування  рослинних олій та шротів на власних терміналах у порту Южний, де можуть обслуговуватися судна дедвейтом понад 100 тис. тонн з осадкою до 14,6 м для віддалених пунктів призначення, таких як Китай, Індія та Близький Схід.

FMO — голландський банк розвитку, який підтримує стабільний розвиток приватного сектору в країнах та на ринках, що розвиваються, шляхом інвестування в амбітні проекти. Портфель банку —  €9,2 млрд, що охоплює понад 82 країн.

Diligent Capital Partners (DCP) — менеджер з приватних інвестицій у експортно-орієнтовані харчову промисловість та агробізнес, а також споживчі товари та сферу обслуговування. DCP очолював розробку та структурування угоди та відповідатиме за управління інвестиціями протягом усього інвестиційного періоду. До цього DCP працювали з Allseeds у питаннях створення системи корпоративного управління.

Незалежну перевірку об'єкта інвестування та підтримку структурування угоди здійснювали компанії Avellum, Baker McKenzie, Allen & Overy, Deloitte, Roland Berger та CapEos.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua