Гадз добудує холодильний комплекс на 20 тис. т

27 липня 2021, 10:25 2543

ФГ «Гадз» (Тернопільська обл) в перспективі планує добудувати наступну чергу холодильного комплексу, що дасть змогу зберігати 20 тис. т продукції садівництва.

Про це AgroPortal.ua повідомили у Департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА. 

 «На сьогоднішній день господарство вже забезпечене холодильно-сортувальним комплексом загальною ємністю — 14,5 тис. т, який був збудований та введений в дію ще восени минулого року», — зазначає директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів.

За його словами, даний комплекс включає в себе 70 холодильних камер для зберігання фруктів, холодильний склад готової продукції, обладнаний 3 платформами з докшелтерами для загрузки машин, склад для тари, цехи сортування, фасування, сушки фруктів, а також цех переробки.

Для забезпечення максимального використання продукції саду, цього року на базі господарства реалізовано модель сучасного садового господарства, із закінченим циклом виробництва та переробки продукції. 

«В ФГ «Гадз» діє цех з виробництва яблучних чіпсів та введено в експлуатацію лінію, італійського виробника ÇIng.A.Rossi Impianti Industriali S.r.l., по виробництву натурального фруктового пюре в асептичне наповнення по 220 літрів та натуральних соків і нектарів з асептичним наповненням BAG- IN-BOX по 3-5 літрів з продуктивністю 5 тон/год по вхідній сировині», — розповідає директор департаменту.

В період з 2012 по 2021 роки в ФГ «Гадз» здійснено посадку понад 600 га саду, крім того, в поточному році посаджено майже 100 га саду по італійській технології із застосуванням протиградової сітки.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua