Ерідон відкрив другу чергу роботизованої ферми

22 вересня 2021, 16:09 3355

Другу чергу роботизованої ферми Lely відкрили наприкінці минулого тижня в с.Почуйки на Житомирщині.

Про це йдеться у повідомленні Житомирської облради.

Будівництво другої черги дозволило ПСП «Україна», що входить до структури агрохолдингу «Ерідон», збільшити кількість тварин до 1000 голів. Ферма укомплектована провідним стійловим обладнанням, в приміщеннях підтримується оптимальний для тварин мікроклімат. Доїння здійснюється виключно роботизованим обладнанням, що гарантує якість молока, здоров'я тварин та збільшення продуктивності до 35%.

«У ПСП «Україна» було прийняте рішення на користь роботизованої техніки нідерландської кампанії Lely, адже це провідний світовий виробник. Головна ідея роботизованого доїння — максимально наблизити життя худоби до природних умов та підвищити за рахунок цього ефективність надоїв. Тварина сама вибирає час для доїння, постійно перебуває в одному приміщенні та при цьому вільно рухається, не отримуючи жодного стресу. Запатентована гібридна рука-маніпулятор рухається разом із коровою та повністю імітує рухи тварини. Один робот на нашій фермі обслуговує 60 корів», — розповів директор агрохолдингу «Ерідон» Володимир Яковчук.

Застосування сучасних доїльних роботів на молочній фермі ПСП «Україна», за словами керівника, дало змогу підвищити надої до 5 л на день.


Для довідки: першу чергу роботизованої молочної ферми, яку побудувала компанія «Ерідон», було відкрито в приватному сільськогосподарському підприємстві «Україна» на території села Почуйки у липні 2015 року. Весь комплекс збудований цілковито з нуля за найсучаснішими стандартами. Перша черга інвестпроєкту включала комбікормовий цех, машинно-тракторний парк, дві ємності для зберігання зерна, 3 сіносховища, 4 силосних ями, 2 лагуни, телятник, родильне відділення і корівник на 500 корів. Обсяг інвестицій склав близько 160 млн грн, з них 80 млн грн — вартість тваринницького комплексу.