День поля Agrilab Farming: зберегти вологу та заробити на пісках

29 липня 2021, 12:27 2666

В рамках Дня поля Agrilab Farming «Технології водозбереження й точного землеробства» компанія Agrilab поділиться своїми досвідом господарювання на бідних піщаних ґрунтах та рецептами оздоровлення проблемних полів. Головні теми — алгоритми діагностики полів та відповідне управління ресурсами, способи вологозбереження та покращення стану ґрунту, наочний ефект від технологій точного землеробства та, звісно, економіка.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

З початку року компанія AgriLab взяла в обробіток понад 1 тис. га земель, які ніколи не відзначались високою врожайністю. Це строкаті піщані поля з багатьма малопродуктивними зонами, які мали проблеми і зі станом ґрунту, і з вологою, і з якістю та кількістю врожаю.

«Поля настільки строкаті, що кожен аграрій знайде тут знайоме питання. На Дні поля ми продемонструємо рішення, які допомогли нам вирішити їх. На конкретних прикладах з власного досвіду розкажемо, як збільшити прибутковість на «неродючих» ґрунтах», — зауважує СЕО AgriLab Ярослав Бойко.

Окрема увага приділена технологіям вологозбереження. Клімат змінюється, і досвід минулих двох посушливих років підказує: треба бути напоготові й упроваджувати технології, які дозволять зберегти вологу.

Зокрема, на полі AgriLab Farming продемонструють, як відрізняється стан ґрунту та культур на шести різних обробітках ґрунту, а також наскільки збільшуються чи зменшуються затрати на виробництво при їх впровадженні. Особливо цікаво буде порівняти ділянки без обробітку, із застосуванням strip-till, глибокого розпушування та найбільш розповсюджених способів підготовки ґрунту. До речі, щодо практики strip-till, то на полях господарства можна порівняти також агрономічні та економічні результати осіннього та весняного впровадження цієї технології.  

Важливою темою для аграріїв буде система живлення та захисту кукурудзи. Адже в умовах зростання вартості мінеральних добрив у господарстві застосовували найменш витратні технології, які водночас дали гарний результат.

Дуже цікавим досвідом вирощування кукурудзи у період браку вологи поділиться голова ФГ «Ятрань» з Кіровоградщини Григорій Войтенко, який в умовах рекордної посухи 2020 року зумів виростити 10 т/га кукурудзи без зрошення.

Окрім показу результатів у полі, День поля Agrilab Farming готує для відвідувачів і демонстрацію техніки, яку використовували у господарстві для впровадження різних технологій.

День поля Agrilab Farming відбудеться 12 серпня біля с. Пархимів (Козелецький р-н, Чернігівська обл.). Реєстрація за посиланням.  


Для довідки: Agrilab Farming — це агровиробничий бізнес компанії Agrilab, започаткований 2021 року на базі ТОВ «ЛАН-2015». В його основі близько 1 тис. га. Мета Agrilab Farming за допомогою технологій точного землеробства налагодити високоприбуткове сільгоспвиробництво. Партнерами Agrilab Farming є: Amazone, Binfield, Defenda, Drone UA, Ekipagro, Kverneland, LNZ Group, «Грінко-Агро», Trimble, Strube, Universeed, «Агротерра».