Corteva відсудила 1 млн грн у фальсифікатора продукції

10 серпня 2020, 13:28 2066

Міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience виграла суд у справі щодо незаконного виробництва та реалізації фальсифікованої продукції засобів захисту рослин з використанням знаку та фірмового найменування DuPont.

Відповідне рішення у червні 2020 р. ухвалив Бориспільський міськрайонний суд Київської області, говориться у повідомленні компанії.

«Сировиною для виробництва фальсифікованих засобів захисту рослин як правило виступали дешеві аналоги препаратів, які мали в своєму складі ідентичну за своїми властивостями діючу хімічну речовину, але були дешевшими по вартості від препаратів оригінального виробництва, не були офіційно зареєстрованими DuPont, не відповідали стандартам якості та не давали очікуваного результату в полі.

Розмір матеріальної шкоди, завданої компанії, складає близько 1 млн. гривень та за рішенням суду має бути відшкодований особами, які нанесли збитки», — йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначають в Corteva Agriscience, за офіційними даними ЄС та Організації економічного співробітництва та розвитку, близько 14% ринку засобів захисту рослин в Європі складають  неоригінальні препарати. В Україні ринок фальсифікованих засобів захисту рослин за даними Українського клубу аграрного бізнесу оцінюється в $100 млн.

«Corteva Agriscience закликає сільгоспвиробників перевіряти оригінальність продукції та купувати її лише в офіційних дистриб«юторів та торгових представників, уникаючи купівлі у неофіційних продавців, які не зацікавлені у безпечному виробництві продуктів харчування в Україні. Corteva також нагадує дистриб'юторам про важливість реалізації лише зареєстрованих товарів задля захисту виробників, споживачів та навколишнього середовища сьогодні і майбутніх поколінь», — зазначають в компанії.


Для довідки: для захисту насіння Pioneer®, Brevant™ seeds та гербіцидів Corteva Agriscience запровадила унікальну голограму IZON®, яка дає можливість виробникам самостійно перевірити оригінальність товарів. Потенційний покупець може звірити основні візуальні показники голограми на упаковці, відповівши на декілька запитань, а також ввести унікальний серійний код етикетки в поле ідентифікації на офіційному сайті http://ok-pioneer.com, http://ok-brevant.com, або зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-309-309 чи надіславши листа на [email protected].

Corteva Agriscience також закликає клієнтів у випадку сумнівів одразу звертатися до представників Corteva.