Чернявський розповів, з чого розпочне реформування ДПЗКУ

23 грудня 2019, 10:15 1888

Виконуючий обов'язки генерального директора «Державної продовольчої зернової корпорації України» (ДПЗКУ) Саймон Чернявський назвав перші кроки для реформування підприємства.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства.

«Сьогодні ми проводимо аудит підприємств ДПЗКУ, друге — будемо ініціювати переговорний процес з Китайською національною корпорацією машинної промисловості та генеральних підрядів (ССЕС) по реструктуризації боргових зобов'язань, третє — запускаємо програму форвардних контрактів для агровиробників і п'яте — почали формувати нову команду компетентних професіоналів», — зазначив Саймон Чернявський в ході зустрічі, яка проходила у міністерстві.


Для довідки: раніше уряд повернув у державну власність 14 майнових комплексів ДПЗКУ, які були незаконно приватизовані.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт.