Cargill став мажоритарним акціонером Neptune

16 липня 2021, 17:24 3403

Компанія Cargill сьогодні, 16 липня 2021 р., офіційно стала мажоритарним акціонером (51%) терміналу Neptune.

Про це йдеться у повідомленні терміналу на сторінці у Facebook.

«Угоду фіналізовано! Договір про будівництво сучасного глибоководного зернового терміналу у порту Південний було підписано між Cargill та українською стивідорною компанією MV Cargo у 2016 році. Це — масштабний та високотехнологічний проект, який включив у себе будівництво елеватору, терміналу із розгалуженою системою вантажних галерей, потужного складу та нового морського причалу із глибоководним підхідним каналом, що робить його найбільшим інвестиційним проектом української транспортної галузі», — говориться у повідомленні.

Як мажоритарний акціонер, Cargill керуватиме стратегічним розвитком терміналу Neptune. Локальна команда терміналу відповідатиме за операційне управління. Neptune працевлаштовує близько 200 робітників, з підприємством працюють близько 100 підрядників.  

«Інвестиції у Neptune посилять ресурси Cargill, які спрямовано на виконання великої місії — забезпечити продовольством зростаюче населення планети, доставляючи сільськогосподарську продукцію у країни, які найбільше цього потребують, — сказала президент компанії «Cargill» із сільського господарства та поставок у Європі, на Близькому Сході та Африці Філіппа Персер. — Neptune посилює портову інфраструктуру Cargill у Чорноморському регіоні, отже, ми продовжуємо інвестувати у аграрний сектор України».

«Партнерство із Cargill вивело нас на глобальні ринки, а також сприяло наданню нашим клієнтам сервісу світового рівня, — прокоментував співвласник Neptune Андрій Ставніцер. — Ключова місія нашого терміналу — надати кожному українському фермеру можливість експортувати свою продукцію на найбільші ринки збуту та нарощувати свою додану вартість».  

Neptune обслуговує різноманітних клієнтів — насамперед, експортерів кукурудзи, ячменю та пшениці, та завжди відкритий для нових пропозицій. Cargill залишається важливим користувачем терміналу, експортуючи через нього значну частину  продукції, придбаної в Україні. 


Для довідки: Neptune обладнано сучасною технікою та у відповідності до найвищих стандартів. Проектна потужність терміналу — 5 млн тон зернових на рік. Neptune обробляє різні види зернових та олійних культур. Глибина біля причалу терміналу — 16 м, що надає можливість приймати великотоннажні судна.