Бучачагрохлібпром очікує урожай на рівні минулого року

09 липня 2018, 12:57 3722

ТзОВ «Бучачагрохлібпром» 5 липня розпочало масштабні жнива.

Цьогоріч культури озимого ячменю вродили на рівні із минулорічними. Не зашкодили врожаям ані весняні посухи, ані рясні червневі дощі, говориться у повідомленні компанії.

За словами заступника директора з рослинництва ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Тараса Швеця, жнива озимого ячменю розпочалися 5 липня, озиму пшеницю та озимий ріпак почнуть збирати 9 липня.

«Очікуємо, що триватиме збір врожаю приблизно 20 днів. Вирощували ці культури впродовж року, тому зараз необхідно якомога якісніше зібрати отриманий урожай. Погода на зерно сильно не повпливала, незважаючи на холодну та недощову весну. Опадів не було практично 1,5-2 місяці. Рясні дощі пішли лише у червні. Поки можу сказати, що врожай прекрасний: зерна налиті, насінини добре набрали массу», — розповів Тарас Швець.

Він також зазначив, що в порівнянні з минулорічними жнивами, цьогорічний процес йде практично на рівні.

«Врожаї менші не будуть — це точно, сподіваємось, що по окремих культурах вдасться зібрати навіть більші врожаї ніж у 2017 році», — додав Швець.


Для довідки: «Бучачагрохлібпром» розвиває три напрямки: рослинництво, тваринництво, садівництво. Компанія була заснована в 2004 р., земельний банк — 25 тис. га. у компанії в розпорядженні знаходиться 1 елеватор, потужності якого складають 100 тис. т одноразового зберігання.