Агротрейд вперше експортував борошно на Близький Схід

13 березня 2017, 10:16 2172

Група «Агротрейд» відкрила новий ринок для експорту борошна — Близький Схід, першу продукцію поставлено в Ізраїль і Палестину.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Об'єм першої партії склав 245 тонн борошна вищого ґатунку. Замовником виступив найбільший оператор українського борошна в Їзраїлі.

У подальшому «Агротрейд» планує продовжити поставляти борошно до країн Близький Сходу, а також вийти на ринки Африки, Південно-Східної Азії та Молдови.

«Ми націлені на те, щоб стати успішними експортерами не тільки сировини, а й продуктів переробки. На даний час наш потенціал — це більше ніж 2000 т борошна на місяць», — прокоментувала фінансовий директор групи Олена Ворона.,


Для довідки: група «Агротрейд» — це вертикально інтегрований холдинг завершеного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією). До складу групи входять 17 сільгосппідприємств, 11 елеваторів і хлібоприймальних підприємств загальною потужністю зберігання 530 тис. т. Холдинг обробляє 65 тис. га сільськогосподарських угідь в Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській і Харківській областях. Насіннєві господарства «Агротрейд» розташовані в Сумській та Харківській областях. Холдинг був заснований в 1998 р. Засновник і генеральний директор — Всеволод Кожем'яко.

Група володіє власним млином з виробництва пшеничного борошна, розташованого на території Гадяцького елеватора, одного з найбільших в Україні. Цех виробляє борошно вищого, першого і другого сортів, а також висівки пшеничні гранульовані. Основні покупці продукції підприємства на внутрішньому ринку знаходяться в Київській, Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Сумській, Хмельницькій, Полтавській областях.