Агропросперіс Банк став лідером з кредитування агробізнесу

17 грудня 2019, 11:21 2227

«Агропросперіс Банк» 2 грудня 2019 р. був визнаний переможцем у номінації «Лідер з кредитування агробізнесу» на XI Всеукраїнському конкурсі «Банк Року-2019» від Міжнародного фінансового клубу «Банкиръ».

Як говориться у повідомленні фінустанови, «Агропросперіс Банк» є першим в Україні банком, який почав кредитувати під аграрні розписки, і успішно працює з цим інструментом вже чотири роки.

Банк щороку подвоює обсяги фінансування агросектору, при цьому кредитує тільки малих і середніх агровиробників, які мають найбільшу потребу у фінансуванні. В «Агропросперіс Банку» фермери всього зі 100 га землі реально отримують фінансування для бізнесу, а майже половина клієнтів обробляють до 500 га,  зазначають у банку.

«У результаті невеликі, але перспективні агровиробники отримують достатнє фінансування і, як наслідок, можливість розвиватися і збільшувати масштаби та ефективність свого бізнесу. Є господарства, які за кілька років співпраці з банком змогли збільшити обороти в 5-10 разів», — йдеться у повідомленні.


Для довідки: «Агропросперіс Банк», що знаходиться під управлінням NCH Capital Inc. (США), є єдиною спеціалізованою фінансовою установою в Україні, яка кредитує виключно агровиробників. Є першим в Україні банком, який почав фінансувати малих і середніх фермерів під аграрні розписки — прогресивний інструмент, який спрощує доступ до кредитних ресурсів для українських агровиробників.